Elevens val - Fördjupning Engelska

Varje termin har åttor och nior elevens val en timme varje vecka. Valen de har är beroende av vad vi för tillfället kan erbjuda. Men det kan vara sån´t som t.ex drama, matematik, idrott, bok- och film, träslöjd, bild, musik och hemkunskap. Detta är ingenting som eleven får betyg i utan intresse styr deras val. 

Den här terminen har jag startat upp en fördjupningskurs i engelska med fokus på Ghana. Kursen hade jag tänkt mig skulle mynna ut i en bok på engelska om Sverige i allmänhet och om ungdomarna in Östhammar i synnerhet. Den här boken (böckerna?) kommer jag sen ha med mig till Ghana och lämna där till skoleleverna. När jag kommer tillbaka kommer vi att ha två tillfällen då jag kommer att berätta om Ghana och kunna ge feedback på det vi jobbat med. Jag gick runt i alla åttor och nior och berättade om det här valet. 30 elever valde att delta! Så roligt att så många ville engagera sig.

På vår första träff berättade jag lite mer ingående om projektet. På andra träffen fick de bekanta sig lite med Ghana genom att söka sig fram på nätet på några hemsidor som jag i förväg hade letat fram. Även Mickan och Elinas blogg och resedagbok kikade de på.

På tredje träffen brainstormade vi om sån´t som vi skulle ha med i "boken" och vi fick fram en massa bra kapitel och sen fick ungdomarna dela in sig grupper som bestämdes utifrån kapitlen. Dessa kapitel är nu uppstartade:

Familjeliv
Djur och natur
Teknik
Sport
Mat
Högtider
Hemmamiljö
Kläder-mode
Skola-utbildning
Fritidsaktiveteter

Jag kommer också vilja att någon skriver lite allmänt om den svenska historien och sen kommer också alla att skriva en presentation av sig själva.

Elever kommer i första hand jobba i datasalen med sina texter men de kommer också få gå ut och ta kort för att använda för att göra sina arbeten roligare och mer levande.Vi håller också på att samla en bok med frågor som jag kommer att ha med mig till Ghana och försöka få besvarade. T.ex varför har alla småtjejer hål i öronen? Borstar man tänderna?

Har du ngn fråga? Skriv den isf på kommentaren så skriver jag in den i min lilla bok och så får du svar i slutet av maj :)

Kommentarer
Postat av: Sofie Edin

Spännande, vilket engegemang!

2011-02-15 @ 19:53:35
Postat av: Susanne

Vilket engagemang. Vad spännande det här låter.När går lasset ner till Ghana med alla saker?

Kram Susanne

2011-02-15 @ 22:37:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0