Barnhemsprojektet - Nyamekye OrphanageBarnhemmet Nyamekye Orphanage startades och drivs av madam Charity Mensah, en stark, fantastisk kvinna som vigt sitt liv till dessa föräldralösa barn. Hon har alltid tagit hand om föräldralösa släktingar och bekantas barn och beslutade sig därför 2005 att starta ett eget barnhem. Hon började med ett 20-tal barn och sedan dess har antalet barn bara ökat och ökat. Nu har hon tagit sig an lite drygt 70 barn i åldrarna 1 dag - 15 år och ger dem en fortsatt chans för överlevnad. 

 
 
Utveckligen på barnhemmet har gått framåt under åren med hjälp av volontärer och donationer från kyrkan. Men med de få ynka medel de har i dagens läge tar de sig inte långt. Vi vill se till att dom har mätta magar, rent vatten, tillgång till sjukvård och mediciner och att de ska kunna ha möjlighet till skolgång. Allt detta ses som en självklarhet för oss, men det är inget som tillhör deras vardag!


Om ni vill läsa om projektet som jag nu engagerar mig helhjärtat i så hänvisar jag till en annan blogg. Besök den och låt er inspireras av dessa två unga fantastiska kvinnor som gav sig ut i världen med sikte på att hjälpa andra.

http://barnhemmetighana.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0