Container på väg!

Nu är container på rullning mot Ghana!
Film om insamlingen och resan

Kolla in filmen som gjordes idag!
http://www.sveg.se/slutspurt-for-insamling/

Slutspurt insamling i Sveg

I morse gick vi upp tidigt och var på plats på Ica i Sveg där vi skulle ta emot och packa om alla säckar och kartonger vi fått in. Så fantastiskt mycket saker vi har fått! Vi har dock fått in en hel del saker som inte riktigt passar för vårt ändamål, t.ex varma kläder och varma täcken, men allt det vi inte kan använda skickas till behövande i Estland med lastbil. Så allt ni har lämnat in kommer att komma till användning av människor som inte har det lika bra som vi har.

Vi har varit ett bra och effektivt team idag och det har gått otroligt smidigt. PÅ torsdag går containern från Sveg!


Insamling

Jag var ansvarig för leksakerna. Vi har fått sortera ut de allra bästa sakerna. T.ex saker som inte har några smådelar och som kan användas i pedagogiskt syfte. Resten skickas till Estland till olika barnhem där.


Skapligt tidigt även denna dag. Jag kände mig hängig och allmänt dålig hela dagen. Mådde illa när jag gick och la igår men jag trodde att det kunde bero på vinet. Men troligtvis är det något i kroppen. Jag höll vad-det-nu-var borta med hjälp av treo. Vi har idag fortsatt med packningen och sen även räknat ihop allting. T.ex så har vi fått in över 2000 t-shirt och över 800 babyplagg. Till min stora glädje har vi även nu massvis med pyssel och också väldigt mycket skolmaterial :))). Vi har även fått in andra bra saker som blöjor, vagnar, gåstolar, köksgrejer och ofantliga mängder skor. Men allt ska skrivas upp på en speciell lista som ska skickas till fraktbolaget.M plockade ner några hyllor som vi också ska ta med oss. Det kan ju vara bra med förvaring för alla saker när vi kommer ner!PÅ kvällen satt vi skrv visumansökan tillsammans. Tur det. Det var riktigt krångligt så det var skönt att göra det med några som gjort det tidigare.


Ny hemsida!

Kolla in den fina Hemsidan!!!!

www.barnhemmetighana.se

Den här bloggen kommer förstås vara kvar. Men vill man ha mer information om barnhemmet så är ovanstående länk suverän!

Sortering i hallen

Det är, som ni ser, kaos i vår hall just nu. Imorgon går lasset upp till Sveg där vi ska packa containern som sen ska vidare till Ghana med saker som både kan hjälpa och skänka glädje. Men hur ska jag få plats med allt i bilen?


16/3-11

Idag håller jag på att sortera för fullt. På fredag går sista lasset upp till Sveg och i helgen ska vi gå igenom allt vi fått och organisera allt innan containern lämnar Sveg nästa vecka.

När jag har gått lite av det vi fått så ser vi tyvärr att många inte riktigt tänkt till. Vi har fått en hel del vinteroveraller och mössor. De kommer självklart inte att behövas i varma Afrika men vi har en kontakt som ska iväg med ett lass till Lettland så varma kläder åker med dit. Där finns det också behövande barn. Men så har vi också fått en del skräp också. T.ex hittades bantningspiller i en av de inlämnade kassarna. Hur tänker man då?? Trasiga dockor utan huvuden och ben är inte heller så kul att skicka med. 

Mer språk

Exempel på typiska uttryck på afrikansk engelska

- At the end of the day              När allt kommer omkring
- I have four issues                   Jag har fyra barn
- The other time                        för en stund sedan, förra gången
- this time                                 nu
- Teaching in the first cycle         Undervisa på grundskola (1-6 år)
- No stone will be left unturned    Vi ska göra allt......
- Let me come again                  Jag tar det från början
- Let me come this way              Låt mig försöka säga så här
- Are you with the....                  Har du med dig......

Ett annat tips är att inte tala slarvigt. Amerikansk uttal kan skapa problem. Undvik t. ex att säga "Yeah, I got it". Säg ett klart och tydligt "Yes" istället.  

RSS 2.0