En kvinnas dröm

Jag har i många många år haft en önskan och en dröm att få komma iväg ut i världen och hjälpa. Innan jag insåg att jag hade alldeles för dåliga betyg så ville jag bli läkare för att kunna jobba med Läkare utan gränser. Jag har alltid haft en önskan att få komma till ett fattigt land som volontär och Afrika har alltid lockat mig. Min första längtan väcktes redan på mellanstadiet då vi hade en lärarassistet hos oss som bott i Kongo och som berättade för oss om hur det var att leva där. Sen kommer jag också ihåg en engelsklektion på gymnasiet då min lärare berättade om de år hon bott med hela sin familj i (jag tror det var) Uganda. Jag var oerhört faschinerad kommer jag ihåg. "Dit skulle jag vilja åka och jobba på en skola" tänkte jag. Jag var nyfiken och intresserad av Afrika. På alla möjliga vis. Men så rullade livet på. Efter gymnasiet tog jag ett sabbatsår och jobbade, reste och jobbade lite till. Sen blev det universitet, bröllop och barn. Mina afrikadrömmar lades på is.

Men i somras hände det något fantastiskt. Jag och min mans systers mans yngsta dotter (hängde ni med?) Elina träffades över en middag och vi satt och pratade om ditten och datten och hon berättade om sitt och hennes väns Ghana-projekt och att de skulle dit till våren igen.. JAg blev helt betagen av hennes berättelse och sa, kanske inte helt allvarligt, att det skulle vara roligt att följa med. Tänk att det blev verklighet. När mina tankar och funderingar lagt sig så sa jag till Elina några dagar senare att jag verkligen skulle vilja följa med och att jag trodde att mina kunskaper och min erfarenhet skulle vara en tillgång till deras projekt och Elina verkade tycka detsamma. "Desto fler som engagerar sig desto bättre" tyckte hon men ville kolla med andra som skulle med vad de tyckte om att få en "utböling" med. Det var inga problem!

Tänk att jag nu ska få vara med om att uppfylla en dröm som jag haft i så många år. Jag kommer dessutom att genomföra denna dröm tillsammans med några starka, häftiga och självständiga kvinnor som vill försöka göra livet lite bättre för några fattiga barn i landet Ghana.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0